Алкоголь та спека

Найкращий холодний літній суп - шампанське. Сперечатись не буду, проте алкоголь і спека поняття не дуже сумісні. Чому? Тому є низка причин:

1. Більшість алкогольних напоїв призводять до підвищення тиску, що, посилюючись спекою, може призвести щонайменше до гіпертонічного кризу, максимум до інсульту.

2. Посилюється ризик теплового удару, оскільки прийом таких видів алкоголю як пиво, наприклад, з'являється сечогінний ефект. Як наслідок: потовиділення посилилося, воно саме регулює теплообмін, але більша частина рідини йде через сечовивідну систему, а значить в терморегуляції не бере участі і далі: пункт 3.

3. Ризик зневоднення. Рідина, така необхідна в спеку, губиться, а людина, яка вживала алкоголь, може цього навіть не зрозуміти, сплутавши симптоми алкогольного сп'яніння та зневоднення.

4. У спеку сп'яніння настає швидше, триватиме довше, тому наслідки поведінкових порушень згубніші. Це і ризик утоплення у водоймах, і дорожньо-транспортні пригоди.

5. І пам'ятайте, що алкоголь не вгамовує спрагу, а вимагає, ще й ще, додаткових вливань, так би мовити, тому навіть якщо вже вживаєте, паралельно кількість води повинна бути збільшена.

Бережіть себе, алкоголь вживайте свідомо та будьте здорові!

Лікар терапевт-пульмонолог "Клініки лікаря Медведева", к. мед. н. Мироненко Олена Валеріївна.

 

Перелік використаної літературиhttps://www.uptodate.com/https://www.medscape.com/, https://medlineplus.gov/, https://www.webmd.com/

 

Клініка доктора Медведева представлена в соціальних мережах, де ми запрошуємо Вас підписатись та слідкувати за нами:

Facebook

Instagram

Telegram

TikTok

Youtube

Повернутися до списку статей